Växer med helhetslösningar

2021-09-13

Sinnab 3 JLW_1280x400.jpg

SINNAB i Västerås tillverkar och monterar stålkonstruktioner till bygg- och verkstadsindustri. – Utmaningar? Gärna, vi verkar i nära samarbete med våra kunder som uppskattar att vi är flexibla och hittar en lösning på det mesta.

Ägaren och vd:n Lasse Pettersson grundade företaget 1995.
– Jag hade arbetat många år i smidesbranschen när jag fick i uppdrag att leverera fästen i stål till utbyggnaden av 3G-nätet under 1990-talet. När uppdraget var slutfört såg jag en potential I att fortsätta arbeta med stålkonstruktioner och började bygga upp SINNAB. Företaget ligger i ett litet industriområde centralt i Västerås och med sin strategiska placering har de kunder över hela Mälarregionen.

I fjol firade de 25 år och har haft många spännande uppdrag under åren. Ett exempel är Steam Hotel som är något av ett landmärke i Västerås där SINNAB bland annat gjorde grundförstärkningsbalkar, stålstomme och platsgjutna stålpelare.
– Det är ett gammalt ångpanneverk som byggts om till hotell och där allt revs inuti och endast ytterväggarna behölls, säger Bob Langgren, produktionschef och delägare.
– Vi utför även servicearbeten och erbjuder helhetslösningar när det gäller industrihallar.

Helhetslösningar är något som allt mer efterfrågas av kunderna. Därför har de nu anställt en egen konstruktör och projektledare, Rasmus Eriksson, som började i maj.
– Vi arbetar nära kunden i ett tidigt skede för att hitta en effektiv samverkan i projektet och vi har ett utbrett nätverk av samarbetspartners där vi gemensamt kan ta fram en objektspecifik lösning, säger Bob.
Där har han stor nytta av Stena Ståls webshop för att ha full koll på lagertillgång.
– Det är smidigt att kunna se vad som finns så att vi inte ritar in något som inte är tillgängligt. Dialogen med Stena funkar jättebra. Vi har kontakt flera gånger i veckan.

sinnab_bilder_1280x600.jpg

SINNAB har växt stadigt sedan starten och i fjol ökade de omsättningen med 80 procent.
– Vi har bra koll på det vi gör och har försökt att inte växa för snabbt, säger Lasse som nu är på väg att lämna över rodret till döttrarna och Bob.

Dela denna sida

Sinnab 2 JLW_640x400.jpg

Högt tempo

SINNABS produktionschef Bob Langgren ser mycket positivt på samarbete med Stena stål. Han och säljaren Patrik Beijbom - på Stena Ståls Västerås - filial har kontakt flera gånger per vecka.