En Stena Stål-anställd som står och blickar ut över anläggningen
Om oss

Om Stena Stål

Två personer som står i solnedgången vid kajen i Göteborg, Sverige

Fokus på att skapa en bättre värld

Varje år återvinner och förädlar Stena Metall sex miljoner ton avfall och uttjänta produkter samt förser kunder med nödvändiga råvaror, stålprodukter och marina bränslen. Genom forskning och utveckling arbetar vi för att möta framtidens utmaningar med nya, hållbara lösningar.

En Stena Stål anställd som blickar ut över produktionen på en byggarbetsplats i Lundby Göteborg, Sverige

Våra värderingar, din trygghet

Vår företagskultur bygger på tre värden - enkelt, tryggt och utvecklande. Dess värden genomsyrar allt vi gör och bidrar till att vi gör mer möjligt för dig. Vi vill vara en förebild och det mest innovativa företaget inom branschen.

Enkelhet, trygghet och utveckling - samarbeten som gör skillnad

  • Vi bedriver nära kundsamarbeten som präglas av enkelhet och personligt engagemang.
  • Vi skapar trygghet både internt och hos våra kunder genom att uppmuntra alla medarbetare att fokusera på ständiga förbättringar.
  • Med lång erfarenhet, gedigen kompetens och personligt engagemang utvecklar vi innovativa helhetslösningar tillsammans med våra kunder.
En Stena Stål lastbil som gör genom solnedgången på en landsväg i Sverige

Miljö och leveranser

Leveranser sker via tur- och slingbilar från våra lager med armeringsprodukter, balk, stång, varmvalsad plåt och konstruktionsrör levereras enligt Boverkets föreskrifter och SBS regler. Vi arbetar aktivt med att effektivisera och minska stora utsläppskällor som el, uppvärmning och transporter.
En Stena Stål anställd som ler mot sin medarbetare

Dina behov. Där du är.

Vi vill vara överallt. Vi gillar att ha rikstäckande filialer med ett brett sortiment av stålprodukter. Sortimentet omfattande. Balk, stång, rör, armering, plåt, rostfritt, aluminium och specialstål ligger på hyllan. Har vi inte material hemma, tar vi hem det fort. Vi är nära till hands för att hjälpa.
Närbild av armeringscoil från Stena Stål

En produkt eller en helhetslösningt?

Nästan som att åka till bygghandeln. Köra in, lasta på det du behöver, färdigfräst eller ej. Välj en produkt eller flera olika stållösningar för ett större projekt.
Två personer som paddlar i den svenska skärgården

En del av Stena Metall Group

Vi är en del av den svenska Stena Metall-koncernen med sju affärsområden och verksamhet på över 200 platser i nio länder.

Genom forskning och utveckling arbetar Stena Metall med att möta framtidens utmaningar med nya, hållbara lösningar. Stena Metalls 3 600 anställda samarbetar nära med partners och kunder för att skapa värde, både ur affärsperspektiv och för miljön och samhället.