Rätt material och logistik ger Ekets Uppåkra tunga uppdrag

2017-09-05

1280x400_tunga_fordon_tuffa_uppdrag_CompQual80.png

Genom att vara delaktiga i Eket Uppåkras fortlöpande effektiviseringsarbete bidrar vi till att göra mer möjligt för dem. Som att till exempel ro hem tunga uppdrag i konkurrens med tillverkare i lågkostnadsländer.

Ekets Uppåkra är en av norra Europas ledande leverantörer inom avancerad skärande bearbetning. På kundlistan finns långa samarbeten med stora, kända företag som bland andra Volvo Construction Equipments, Volvo Lastvagnar, Scania, SKF, Atlas Copco, Assa Abloy och Sandvik.

Företaget har tillverkning i småländska Skillingaryd och skånska Örkelljunga. Produktionen är toppmodern med 160 CNC-maskiner och ett drygt 40-tal robotar för avancerad skärande bearbetning i högeffektiva produktionsceller.

Materialval viktigt för bra totalekonomi

Ekets Uppåkra vill gärna vara delaktiga tidigt i kundernas utvecklingsprocesser, för att kunna optimera konstruktion och materialval med hänsyn till tillverkningen. Ibland kan byte av material vara nyckeln till en bra totalekonomi. Vi är ofta med i dessa processer för att både ge råd om och leverera rätt material i rätt tid.

Vårt helhetstänkt kring materialval och logistik tillsammans med Ekets Uppåkras ständiga förbättringsarbete med bland annat automatiserade processer har bidragit till företagets starka position på marknaden. Dessutom genomsyras deras verksamhet av såväl Lean Production som Six Sigma-tekniken. Allt sammantaget gör att Ekets Uppåkra till och med kan konkurrera med tillverkare i lågkostnadsländer om attraktiva uppdrag. Vid ett tillfälle vann de till exempel över ett företag i Brasilien om att få tillverka bromsaxlar åt Scania.

Läs mer om Ekets Uppåkra och oss i vår tidning Stål 1/2017.

Dela denna sida