Nya stålpriser 23 mars 2022

2022-03-23

Prislista-6-1280x400.jpg

Nya stålpriser 23 mars 2022

Prisförändringar på rostfritt

Vi måste återigen meddela er om prishöjningar på grund av den turbulenta situationen som kriget i Ukraina för med sig. Tyvärr innebär den dystra utvecklingen att det troligtvis kommer att bli flera justeringar i närtid.

Priserna på rostfria produkter påverkas starkt av tillgången av metaller och särskilt Nickel. Läget på nickelmarknaden har varit så turbulent att handelsplatsen där priserna sätts, LME, stängde handeln av Nickel den 7 mars 2022. Med anledning av detta har man inte säkert kunnat fastställa metallens värde vilket har lett till att de flesta verken återkallat sina legeringstillägg och prislistor.

Från 23 mars kommer vi därför anta nya legeringstillägg till våra prislistor. Legeringstilläggen för rostfri plåt (4301) höjs med 6,77 kr/kg och syrafast plåt (4404) höjs med 9,10 kr/kg. Vi höjer även våra baspriser enligt nedan.

Detaljerade information om våra legeringstillägg hittar du på vår hemsida: https://www.stenastal.se/produkter/rostfritt/legeringstillagg/

Finns det något vi kan hjälpa dig med eller om du har frågor kring din materialförsörjning så tveka inte att ta prata med din säljkontakt hos oss.

Du hittar våra uppdaterade priser här

Våra prisändringar är enligt följande:

 

PRISFÖRÄNDRINGAR

Förändringarna mot föregående lista ser du här
Dela denna sida