Nya stålpriser 2021-11-05

2021-11-05

Prislista-6-1280x400.jpg

Nya stålpriser 2021-11-05

Nya priser på balk, stång, armering, rostfritt och aluminium

Precis som förra månaden så går priserna år olika håll. För den största delen av vårt sortiment så är priserna oförändrade men där vi ändrar är det både uppåt och nedåt.

Den trend som man kunde skönja överlag med nedåtgående priser känns bruten. Vi har sett en vändning i prisutvecklingen på järnmalm och skrot från fallande till stigande. De höga elpriserna gör att allt fler av stålverken inför ett energitillägg för att täcka sina kostnader.

USA har meddelat att man tar bort tullar på import av europeiskt stål och ersätter det med ett kvotsystem. Stålpriserna i USA är betydligt högre an i Europa vilket kommer att locka till export. Det kan medföra att tillgången i Europa blir lägre och att priserna stiger i det korta perspektivet.

Inom rostfritt och aluminium är det fortsatt en stor obalans mellan efterfrågan och utbud. Ledtiderna är långa och priserna stiger kraftigt.

Sammantaget så ser den prisbild som vi nu generellt har ut att minst ligga kvar på den här nivån men det är också troligt med höjningar.

Finns det något vi kan hjälpa dig med eller om du har frågor kring din materialförsörjning så tveka inte att ta prata med din säljkontakt hos oss.

Våra prisändringar är enligt följande:

Du hittar våra uppdaterade priser här 

PRISFÖRÄNDRINGAR

Förändringarna mot föregående lista ser du här
Dela denna sida