Nya stålpriser december

2020-12-16

Prislista-5-1280x400.jpg

Turbulent prisutveckling på stål

Som vi meddelande för 10 dagar sedan så sker det dramatiska och snabba prisförändringar. Av den anledningen måste vi återigen revidera våra priser med höjningar för i stort sett hela vårt sortiment.

Hoppet om att vaccinering mot Covid skall lösa ut pandemin ökar för varje dag som går och skapar en stark optimism om ökad efterfrågan. Konsumtion och investeringar kommer att öka igen och det driver upp ett förväntat ökat stålbehov inom till exempel automotive och vitvaruindustri som är stora stålförbrukare.

Leveranstiderna från stålverken fortsätter att öka. Det första kvartalet är hos många av producenterna slutsålt. Det lilla tonnage som finns disponibelt i Q1 säljs till höga spotpriser. Samtidigt stiger priserna på malm och skrot kraftigt. De är nu uppe på en nivå som vi inte har sett på åtta till tio år.

Kina är som vanligt motorn i den ökade globala efterfrågan med en produktion som går för fullt och mot nya rekordnivåer. Det sätter priset, men beläggningen på Europeiska stålverk är också mycket god. Vår prognos säger att stålpriserna kommer att fortsätta att stiga i början av nästa år.

Detta är med all sannolikhet den sista prisjusteringen för i år så vi passar på att önska en God Jul och Gott Nytt År.

Finns det något vi kan hjälpa dig med eller om du har frågor kring din materialförsörjning så tveka inte att ta prata med din säljkontakt hos oss.

Våra prisändringar är enligt följande:

Du hittar våra uppdaterade priser här 

PRISFÖRÄNDRINGAR

Förändringarna mot föregående lista ser du här
Dela denna sida