Nya stålpriser september

2020-09-13

Prislista-5-1280x400.jpg

Prissänkning på armering (1/9) och prishöjning på KKR.

Vi har kommit en bra bit in i september och en vardag som bitvis blir mer lik som det var förr men som förmodligen aldrig kommer att bli helt som innan Corona.

Återhämtningen i stålförbrukning sker relativt snabbt. Kina verkar ha lagt pandemin bakom sig och är sedan i juni en nettoimportör av stål vilket de inte har varit sedan 2007. Inför kommande kvartal finns även i Europa en viss obalans då flera stålverk inte har taktat upp för att möta den ökande efterfrågan. Detta gäller särskilt varmvalsade coil och därför ser vi redan nu en prishöjning på KKR där coil är ursprungsmaterialet.

Vi har en mindre justering på armering som vi gjorde redan första september och som är relaterad att vi har ett lite starkare valutaläge i Sverige.

Prognosen när vi närmar oss oktober och går in i fjärde kvartalet är stigande priser på de flesta produkter. Efterfrågan har kommit tillbaka och järnmalm och stålskrot priserna har ökat under sommaren.

Om det finns något vi kan hjälpa dig med eller om du har frågor kring din materialförsörjning så tveka inte att ta prata med din säljkontakt hos oss.

Våra prisändringar är enligt följande:

Du hittar våra uppdaterade priser här 

PRISFÖRÄNDRINGAR

Förändringarna mot föregående lista ser du här
Dela denna sida