Nya stålpriser 9 mars 2022

2022-03-09

Prislista-6-1280x400.jpg

Nya stålpriser 9 mars 2022

Prisförändring på handelsstål och plåt.

Vi har aldrig varit tvingade att justera våra priser så ofta som nu. Tyvärr innebär den dystra utvecklingen i Ukraina att det kommer att bli flera justeringar, vilka det är svårt att förutse storleken på.

Marknaden är minst sagt kaotiskt med brister på råmaterial och osäkra leveranstider. Stålverken har snabbt blivit överbokade på tillgänglig kapacitet och utökningar är svåra att planera. Den lediga kapacitet som finns tillgänglig säljs slut i korta tidsintervall och till väldigt höga priser.

Vill man ha tillgång till stål i dag så får man betala upp för de höjningar som verken begär. Och det vill alla just nu för att säkra sin materialtillgång. Detta förstärker prisuppgången.

Det har säkert inte undgått någon att transportsektorn är hårt drabbade av de stigande bränslekostnaderna och att prishöjningar är oundvikliga. Det är dessutom brist på chaufförer, bilar och trailers i Sverige och i hela Europa. Vi måste därför höja våra fraktpriser med 15%. Vi debiterar 1,10 kr/kg per leveranstillfälle dock min 1300 kr per sändning. Prisändring gäller för leveranser from och med 2022-03-09.

En bra planering av leveranser till färre leveranstillfällen till er ger ett bättre pris och hjälper oss till en bättre transportoptimering för oss som är positiv för vår gemensamma klimatpåverkan.

Finns det något vi kan hjälpa dig med eller om du har frågor kring din materialförsörjning så tveka inte att ta prata med din säljkontakt hos oss.

Våra prisändringar är enligt följande:

Du hittar våra uppdaterade priser här 

PRISFÖRÄNDRINGAR

Förändringarna mot föregående lista ser du här
Dela denna sida