Ju krÄngligare, desto bÀttre

2022-06-29

Tresstad_1920x600.jpg

Höga krav på precision. Några exempel på lösningar som Trestad Laser tagit fram till sina kunder.

Trestad Laser räds inte de tuffa uppdragen

Trestad Laser i Trollhättan har etablerat sig som ett spjutspetsföretag i regionen när det gäller att förädla exklusiva och svårbearbetade material.
– Vi arbetar med produkter där kraven på precision, formstabilitet och tålighet mot höga temperaturer, högt tryck, kemisk- och mekanisk nötning är extremt höga, säger Peter Andersson.

Trestad Laser startades 1972 av Jan Andersson och drivs i dag av sönerna Per, Peter och Patrick Andersson som är vd.
En del av produktionen går till aerospace och energisektorn men man har även kunder inom andra branscher. Ett exempel är True Temperament som tillverkar delar till gitarrer.
– Vi har växt successivt med nya kunduppdrag, maskininvesteringar och certifieringar,
säger Peter Andersson.

Styrkan är att med sin egen maskinpark kunna tillverka en komplett detalj från ritning och plåtämne till färdig produkt.
– Vårt samarbete med Stena Stål fungerar jättebra. Vi beställer mycket rostfri plåt och vi lägger ofta ordern själva, det går väldigt snabbt och smidigt, säger Peter Andersson.

Alla i företagsledningen har börjat på verkstadsgolvet och har god kännedom om produktionen vilket är en stor fördel i kommunikationen med kunderna.
– Kunderna förväntar sig ett effektivt och nära samarbete och ställer stora krav på beredning och framtagning av underlag där vi erbjuder helhetslösningar. Vår strategi är att sammanföra teknologi och utveckling i tillverkningsprocessen där alla i före­taget är involverade.

Dela denna sida

 

     
 

Specialiserade på Avancerad bearbetning

Sedan starten har Trestad Lasers produktion utvecklats från planlaserskärning, bockning och enklare svetsarbeten, till lasersvetsning och laserskärning i 3D-format, pressning, maskinsvetsning, rörbockning och skärande bearbetning.