Stena Stål och H.A. Bygg hjälper till att rena Göteborgs kranvatten

2017-11-24

1280x400_SST_work_site_looking_CompQual80.jpg

H.A Bygg AB är specialiserat på betongarbeten, främst inom anläggning. Det gör att förvaltningen Kretslopp och Vatten i Göteborg blir lite av en favoritkund. – Byggnation av vatten- och avloppsreningsverk är faktiskt väldigt roligt, säger Pierre Hallin, arbetschef på H.A Bygg.

Göteborgs kommun vill inte att medborgarna ska bli sjuka av kranvattnet, som de boende i Östersund blev 2010.

– Vi har hjälpt dem att bygga ultrafilter för vattenverken i Alelyckan och Lackarebäck, samt att höja bassängernas reningskapacitet genom en uppgradering, säger Pierre Hallin.

Vid sådana stora projekt gjuts stora mängder betong på plats. För att konstruktionen ska bli perfekt används olika typer av armering – inläggningsfärdigt, rullarmering, svetsad eller mattor. Men alla stålverk klarar inte av att producera allt. Där kommer Stena Stål in i bilden och gör det möjligt för H.A Bygg att klara sina åtaganden.

– Stena Ståls medarbetare är deras största tillgång. De har hög kompetens och kan marknaden. Med deras hjälp kan vi hitta rätt tillverkare utan problem och det är guld värt för oss i en tidspressad produktionskedja.

Pierre Hallin tycker att Stena Stål är lyhört för nya idéer.

– Vi kan sätta oss ihop och skapa nya innovativa lösningar. Armering är mer invecklat än det låter, säger han.

H.A Bygg uppskattar också att leveranstiderna hålls.

– Och framförhållning! En tidig dialog spar tid och gynnar alla parter. Då slipper vi panikringa efter armeringsjärn som kanske inte kan prefabriceras utan vi får stå och kröka dem på plats…

Dela denna sida