Stena Stål förvärvar Abrahamssons Järn AB

2021-12-01

Banner_1280x400_1dec.jpg

Som ett led i Stena Ståls ambition att vara nära kunderna med en stark lokal service har företaget nyligen förvärvat samtliga aktier i Abrahamsson Järn AB, som är en ledande ståldistributör i Jönköpingsregionen.

- Förvärvet innebär att vi utökar och stärker vårt erbjudande till våra kunder i regionen. Vi finns sedan tidigare med försäljningskontor i Jönköping och kan tillsammans med Abrahamssons Järn samla kraft och kompetens för ett starkt kunderbjudande, säger Stefan Svensson, VD Stena Stål AB.

Stena Stål är en rikstäckande stålleverantör med lager, produktion och försäljning på 14 platser i Sverige och en i norska Moss. Bolaget erbjuder ett brett sortiment av balk, armering, rör, plåt, stångstål, specialstål, rostfritt och aluminium. Som komplement till grossistverksamheten utförs även anpassning och förbehandling av stålprodukter utifrån kundspecifika behov.

- Med ett lager i Jönköping kan vi öka vår service och får en strategisk logistisk knutpunkt, säger Stefan Svensson.

Abrahamssons Järn har under tolv år byggt upp sin verksamhet till att bli en av de största lokala stålleverantörerna. För två år sedan flyttade man till sitt nybyggda lager i Stigamo. Med ett brett sortiment, effektiv formatanpassning och med egen distribution, erbjuds en service utöver det vanliga för stålförbrukare i Jönköpingstrakten. Det är Stena Ståls mening att fortsätta den utvecklingen med en stark lokal närvaro.

- Vi är riktigt glada och stolta över att få Stena Stål som ägare och att vi tillsammans kan fortsätta att utveckla våra förutsättningar som en lokal ståldistributör, säger Lasse Nilsson, VD Abrahamssons Järn AB.

Göteborg och Jönköping 2021-12-01

Dela denna sida