Robotsatsar framåt

2021-09-27

Vänersborg 1 JLW_1280x400.jpg

Vänersborgs Svets och Mekaniska Verkstad har starka framtidsplaner och bygger ut samt investerar i robotceller vilket ger nya affärsmöjligheter. – Vår styrka är vår flexibilitet och vi är gärna med och utvecklar specialanpassade lösningar för våra kunder.

Vänersborgs Svets tillverkar detaljer och konstruktioner i stål och plåt för fordons och verkstadsindustrin. Företaget grundades 1972 och nuvarande ägaren Peter Andreasson tog över för tio år sedan. Sedan dess har omsättningen ökat från 7 miljoner kronor till närmare 50.
– Det handlade om att överleva och den förre ägaren övervägde att lägga ner men jag gillar utmaningar och det gick vägen, säger Peter, som nu är på gång att lämna över vd-rollen till sonen Emil.

Företaget utför stålmontage, stålkonstruktioner, reparationer för drift och underhåll
inom all industri. Oftast handlar det om serietillverkning i låg volym där man tar fram 3D-modeller och prototyper från enkla underlag.
– Vi gillar när det är krångligt och anpassar oss efter våra kunders behov. Vi gör individuella lösningar som vi sedan kan modifiera efter hand, säger Emil.

Vänersborgs Svets är specialiserade inom MIG och TIG-svetsning samt laserskärning, bockning, borrning, fräsning, svarvning, gradning, slipning, och ytbehandling av stål och rostfritt stål.
– Vi hoppas att vår nya svetsrobot ska öppna möjligheter att få fler nya spännande kunder.
Företaget är omtyckt bland sina kunder och i fjol tog de emot pris som årets leverantör till VBG Truck Equipment som tillverkar släpvagnskopplingar.
– Trivs vi så trivs kunderna. Vi ska ha kul ihop och jag vill få folk att växa och utvecklas. Det avspeglar sig oftast på företaget som helhet, säger Peter.

Dela denna sida

Drivet gäng

Peter och Emil Andreasson driver tillsammans Vänersborgs Svets och Mekaniska Verkstad. Martin Gustafsson
(t h) är kundansvarig.

De levererar bland annat handtag till släpvagnskopplingar.

Vänersborg 4 JLW_640x400.jpg