Nya stålpriser 2023-02-06

2023-02-06

Prislista-5-1280x400.jpg

Prisjusteringar på balk, stång, hålprofiler, armering och rostfritt.

Efter att stålpriserna toppade förra sommaren så har de under hösten och vintern fallit tillbaka för att nu vara på i stort sett samma nivå som innan krigsutbrottet i Ukraina. Mycket talar nu för att vi har nått en nivå där priserna slutar falla och att de stabiliseras. En spegling av detta är att vi har både höjningar och sänkningar av våra priser för februari.

Kina öppnar upp igen med tydliga signaler om att öka sin produktion och nå satta tillväxtmål. Där är stålet en viktig faktor. Det verkar också som att de åtgärder som vidtagits för att få bukt med inflationen i västvärlden så sakteliga börjar bita och att räntehöjningarna mattas av. Man kan se en ökad optimism om framtiden och en mer aktiv marknad.

Både malm och skrotpriser har stigit i pris på den internationella marknaden den senaste månaden. Energipriserna är fortsatt höga för producenterna, men kanske inte lika höga som befarats. Lagernivåer har justerats och nu finns det köpbehov igen. Men man skall ha respekt för konjunkturen fortsatt är skral, men efterfrågan ser olika ut framöver inom olika stålförbrukande segment.

Finns det något vi kan hjälpa dig med eller om du har frågor kring din materialförsörjning så tveka inte att ta prata med din säljkontakt hos oss.

Du hittar våra uppdaterade priser på vår hemsida www.stenastal.se.

Våra prisändringar är enligt följande:

Visa innehåll

 

Dela denna sida