Nya stålpriser mars 2022

2022-03-01

Prislista-6-1280x400.jpg

Nya stålpriser mars 2022

Prisförändringar på handelsstål, armering, specialstål och aluminium.

Vi närmar oss våren men tiderna är dystra och våra dagliga utmaningar känns futtiga i jämförelse med vad som händer i Ukraina. En situation som även kommer att påverka stålmarknaden.

De prisförändringar vi ser nu är i stort inte påverkade av den nya världsbilden utan är drivna av stigande priser på råvaror och energi. Kronan har också försvagats och bidrar i viss mån till högre priser.

Vad som väntar oss den närmaste tiden är med stor sannolikhet ytterligare höjda priser på alla stål- och metallprodukter. Ryssland och Ukraina är stora leverantörer i Europa av både färdiga produkter, halvfabrikat och råvaror. Det kommer att bli produktionsbortfall och sanktioner som stänger ned handeln. Beläggningen hos europeiska stålverk kommer att öka. Producenterna kommer också att möta höjda energi och råvarukostnader som ger prisökningar på färdiga produkter.

Frakter är ett kapitel för sig med höjda drivmedelskostnader och nya regleringar av hur bilar och chaufförer får röra sig över och inom landsgränser i EU. Många ukrainska chaufförer som kör i Europa har nu återvänt hem och vi har en chaufförsbrist i Europa. Priserna kommer att öka drastiskt. Vi återkommer i denna fråga.

Finns det något vi kan hjälpa dig med eller om du har frågor kring din materialförsörjning så tveka inte att ta prata med din säljkontakt hos oss.

Våra prisändringar är enligt följande:

Du hittar våra uppdaterade priser här 

PRISFÖRÄNDRINGAR

Förändringarna mot föregående lista ser du här
Dela denna sida