Nya stålpriser 2021-10-01

2021-10-01

Prislista-6-1280x400.jpg

Nya stålpriser 2021-10-01

Splittrad prisutveckling

Just nu befinner vi oss i en situation där stålprisutvecklingen går åt olika håll beroende på produkt. Vi har alltså både höjningar och sänkningar för oktober, vilket är ovanligt.

Förklaringen är att det finns ett eftersläp i uppgången på de produkter som är kvartalsbaserade såsom plåt och specialstål. För månadbaserade produkter ser vi nu mindre justeringar nedåt i pris på delar av sortimentet.

En annan faktor som gör att prisutvecklingen inte är mer homogen är att det på en del produktgrupper fortsatt är en bristsituation. Så är det inom rostfritt, aluminium och kalldraget specialstålet.

Överlag kan man ändå säga att vi ser en utplaning och stabilisering i prisläget efter en dramatisk period de senaste 10 månaderna med mycket stora prishöjningar under en kort period. Efterfrågan på stål är fortsatt mycket god, men utbudet från producenterna har ökat och balanserar efterfrågan på ett bättre sätt.

Finns det något vi kan hjälpa dig med eller om du har frågor kring din materialförsörjning så tveka inte att ta prata med din säljkontakt hos oss.

Våra prisändringar är enligt följande:

Du hittar våra uppdaterade priser här 

PRISFÖRÄNDRINGAR

Förändringarna mot föregående lista ser du här
Dela denna sida