NÖJDA KUNDER BÄSTA SÄLJARNA

2017-05-17

1280x400_Gnosjo_automatsvarvning_CompQual80.png

1974 köpte makarna Olle och Solweig Fransson ett enmansföretag inom svarvning trots att de inte visste någonting om svarvning ...Men i sann Gnosjöanda och med småländsk envishet utvecklades företaget till en storspelare inom automatsvarvning och omsätter nu 100 MSEK.

Gnosjö Automatsvarvning AB är verkligen ett familjeföretag. Olle och Solweig är i högsta grad fortfarande delaktiga i verksamheten även om döttrarna Linda och Anna i egenskap av VD respektive logistikchef styr. Systrarna är numera också majoritets­ägare i bolaget där i princip alla känner alla.

Affärsidén är att tillgodose kundernas behov av komplexa svarvade stålprodukter genom unik kompetens för problemlösning och modern avancerad utrustning. För att kunna erbjuda kunderna en bra totalekonomi för en detalj krävs stora serier, helst 50 000 eller fler komponenter.
– Så vi kör mest för fordonsindustrin, som VW, Ford, Land Rover, Jaguar och Väderstad. Plus lite åt Volvo Cars samt Scania, säger Solweig Fransson, som köper in stålet.
Gnosjö Automatsvarvning är specialiserade på automatiserad bearbetning med enbart automatsvarvar och fleraxliga dito.
– Då går jobben snabbt och blir prisvärda. Alla jobb som inte har med bearbetning att göra lägger vi ut på andra, säger Solweig Fransson.
Företaget saknar renodlade säljare.
– Vi lever på att vara väldigt tydliga med vad vi gör och på rekommendationer från nöjda kunder. Oftast är det en erfaren produktionsledare som har kontakt med kunderna, säger Linda Fransson.
Hennes bolag har precis som industrin i övrigt svårt att hitta personal.
– Helt hopplöst! Vi ser till att alla tar ”grönt certifikat” för CNC-teknik, vilket är vårt krav, säger hon.

Dela denna sida