Moss har tillväxt i sikte

2022-11-25

Hero.jpg

Stena Ståls filial i Moss har länge varit en norsk satellit för sig själv, en bit in från den svenska gränsen. Nu satsar platschefen Jörn Brynildsen på expansion. – Tidigare har offshore dominerat för oss, men framöver ska vi växa även i andra industribranscher, säger han.

Enligt Jörn Brynildsen är det framför allt med vanligt handelsstål de siktar på att öka volymerna som skeppas ut.

– Vi har alltid varit starka på offshoreindustrin, med bland annat specialstål. Nu siktar vi in oss mot mer traditionella industrikunder. Vi har börjat lagerlägga plåt, säger han. Ambitionerna är höga. Tanken är att komplettera Stena Ståls två svenska regioner – nord och syd – med en tredje.

– Istället för att vara den norska operationen ska vi bli region väst, säger Jörn Brynildsen. 

Ett mål som även innebär att etablera sig på fler håll i landet, med åtminstone en ny filial inom något år. I första hand siktar de in sig på det folkrika norska Östlandet.

Sedan ska vi bygga vidare mot Kristiansand på Sörlandet, och efter det vidare mot inlandet. Och om någon tycker att planerna sker i en tuff tid, med störningar i de internationella leveranskedjorna som kan sätta käppar i hjulet, så håller han inte med.

Tajmingen gynnar oss, säger han. Materialbristen innebär att konkurrenternas kunder måste söka sig utanför sina invanda leverantörskedjor för att få tag på vad de behöver.

Själva har vi nätverket i Sverige, och huvudlagret i Västerås i ryggen. Det är en styrka, liksom vår idé med att vara nära kunderna och växa med dem.

En annan omständighet som ger råg i ryggen är att ett annat av koncernens bolag – Stena Recycling – är väl etablerat i Norge och finns på 15 orter. Det förenklar en expansion.
Stena Stål siktar alltså på att ta allt mer plats i landet. En uppstickare? Helt klart, säger Jörn Brynildsen. En position han trivs med.

Det är bra att vara en underdog, det gör att man skärper sig mer, säger han. 

Dela denna sida_DSC9159-Miniature.jpg

Siktar på att växa.
Jörn Brynildsen, filialchef för Stena Stål i Moss, laddar för att den norska verksamheten ska växa. - Vi kanske inte blir störst, men inom en femårsperiod ska vi ha en betydande position i Norge, säger han.