Högsta kvalitet när det rör rör.

2018-02-21

OSTP-ror-960x300_CompQual80.png

OSTP Sweden AB är Europaledande på att tillverka höghållfasta rostfria rör av yppersta kvalitet. – Vi är effektiva och utnyttjar stålmaterialet och dess egenskaper bra, säger Jens Hanneman, Procurement Manager, OSTP Sweden AB.

De svetsade, rostfria, syrafasta och höghållfasta rören används där kraven på styrka och korrosionsbeständighet är extra stora – kärnkraftverk, pappersbruk, och andra processindustrier som petrokemisk.

OSTP:s största kunder i Sverige är grossister och återförsäljare. Men det mesta som produ­ceras går på export. Företaget är kundorienterat och kan hjälpa sina kunder online med CAD-konstruktion och materialval.

– Vi bistår också med avancerade beräk­ningar för att kunna minska godstjockle­kar, och för att dimensionera rören utifrån arbetstrycket, säger Jens Hanneman.

Det höglegerade rostfria stålet som produk­terna tillverkas av köps från Outokumpu. Stålet som produktionsverktygen görs av, respektive det som behövs för reparation och underhåll av dem, köps från Stena Stål. – Det är verktygsstål, handelsstål, kallvalsad plåt, rör och profiler i svartstål.

Jens Hanneman är väldigt nöjd med att OSTP får material från Stena mer eller mindre först när det behövs. – Då kan vi ha små lager. Och snabb hante­ring samt flexibilitet uppskattas alltid.

Stena Recyclings helhetslösning värdesätts också.

– Vi sorterar allt rostfritt avfall. Sedan häm­tar och kör Stena Recyling det till Avesta för återvinning, det fungerar fantastiskt bra.

 

Dela denna sida

FINNS PÅ BÅDA SIDOR AV VIKEN.

Tillverkar svetsade, rostfria, syrafasta, rör- och rördelar. Är ett joint-venture mellan Tubinoxia och Outokumpu Group. Har produktion i Örnsköldsvik och i finska Jakobstad. Antalet medarbetare är cirka 150, varav runt 120 i produktionen. Omsättningen var knappt 350 MSEK år 2016. Resultat efter finansnetto var drygt 12 MSEK år 2016.

Rör

Rör, runda, kvadratiska och rektangulära i obehandlat eller slipat utförande.

Läs mer