ETT BRA PARTNERSKAP

2018-01-30

Voss-ett-bra-partnerskap-960x300_CompQual80.png

När Voss i Tyskland öppnade sina lager för Stena Stål via EDI-uppkoppling blev det en win-win-situation. Voss har direktkontakt med Stenas Säljare, som i sin tur får tillgång till Voss stora sortiment, vilket i sin tur gagnar Stena Ståls kunder.

Det hela börja med ett samtal 2009 när tyska grossisten Voss Edelstahl kontaktades av Stena Stål. Kunde de vara intresserade av ett djupare samarbete, med öppna lager för Stena Stål via en så kallad EDI-uppkoppling?

– Det är inte riktigt tradition i Tyskland att jobba med helt öppna system, säger Mirco Höft, försäljningsansvarig för Voss försäljning till Sverige.

Han kunde dock se fördelarna.

– Fast det som de frågade om var ändå lite kontroversiellt.

Priser, lagernivåer med mera … allt skulle ligga på display för Stena Stål om de fick sin önskade EDI-uppkoppling.

Inte helt oproblematiskt, som sagt. Men Mirco Höft tog ändå frågan vidare till sina chefer.

Efter en del samtal var även de övertygade om nyttan med att alla Stena Ståls säljare skulle kunna logga in på Voss lager för långa produkter och beställa hem direkt via det egna affärssystemet. Ett win-win-system, helt enkelt.

– Det blev en bra affär för oss båda. I dag ser vi inte längre Stena stål som en kund, de är en samarbetspartner, säger han.

Själv har han tagit relationen på så stort allvar att han lärt sig svenska, eller skandinaviska som han själv säger.

– Ja, för jag arbetar även med företag i Norge, Danmark, Island och Finland. I alla de länderna är skandinaviskan gångbar.

Har du något favoritställe i Sverige?

– Det finns många, Varberg är ett. Och en gång var jag på kräftskiva i Hamburgsund, det var en speciell upplevelse.

Om VOSS EDELSTAHL

Företaget grundades 1979 och har sitt huvudkontor i Hamburg. Sammanlagt har Voss tolv lager på olika platser i Europa med sammanlagt cirka 12 000 ton. De största lagren är i Düsseldorf och Hamburg, sammanlagt 9 000 ton. Huvudinriktningen är på långa rostfria produkter, men sedan några år har Voss även tagit in långa produkter av bland annat mässing och aluminium i sortimentet. Även en liten del handelsstål finns på lager. Antal anställda är cirka 2007.

Dela denna sida

Rostfritt

Rostfritt förekommer i allt från köksprodukter och inredningar till fasader och möbler.

Läs mer